top of page
Rematech Recycling logo

Metaalrecycling voor de wereld van morgen

Duurzaam ondernemen gaat verder dan alleen recyclen. Het is een manier van ondernemen die past bij de uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Een toekomstvisie om bij te dragen aan de wereld van morgen.

 

Net zoals bij het recyclen van andere afvalmaterialen (denk aan glas, plastic en papier) is het hergebruik van metaal van belang voor het behoud van onze planeet. Er is een wereldwijde schaarste aan grondstoffen. Het is daarom belangrijk zoveel mogelijk afval te hergebruiken en zo een circulaire economie te creëren.

Metaalrecycling
Aluminium blikjes recyclen

Van afval naar grondstof.

Aluminium ubc

Dagelijkse behoefte

In de moderne wereld waarin we leven is metaal de basis voor veel van onze dagelijkse behoeftes. Zonder metaal geen auto’s, vliegtuigen, schepen of treinen. Maar ook zouden er geen stroomdraden of elektrische apparaten zijn. In ons dagelijkse leven is de aanwezigheid van metaal niet meer weg te denken.

 

Helaas zijn de grondstoffen op aarde niet onbeperkt beschikbaar. Grondstoffen als metaal zijn eindig en daarom is het van enorm belang om er op een duurzame manier mee om te gaan. Gelukkig is metaal goed te recyclen. Metaalafval kan daardoor worden omgezet naar grondstof voor nieuwe producten van de allerbeste kwaliteit.

 

Oude elektronica Recycling

75%

Ruim 95% van al het metaal wordt op dit moment opnieuw ingezet door het te recyclen. Aluminium is zelfs een van de duurzaamste grondstoffen, want ruim 75% van alle ooit gebruikte aluminium is nog steeds in omloop binnen de circulaire economie.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Een circulaire economie is geen optie maar een noodzaak. En daarvoor kunnen we ons geen afval permitteren. Ondanks dat we goed op weg zijn met metaalrecycling zijn we er dus nog niet. 

Met Rematech Recycling bv zetten we een nieuwe stap richting zero waste – juist door het vervuild metaalafval verder te scheiden en een nieuwe groene toekomst te geven.

bottom of page