top of page
Rematech Recycling logo

Onze werkwijze:

Het inzamelen van afval tot het smeltklaar maken van metalen verpakkingen is een complex proces dat nauw luistert. Het metaal dat wij ontvangen is al gescheiden maar nog steeds erg vervuild. Dit afval kan op die manier niet gerecycled worden.

Het smeltklaar maken van het afval moet erg specifiek gebeuren. Zo scheiden we onder andere blik, aluminium, ijzer, oud elektronica, (deodorant) spuitbussen en meer. Dit doen we door een combinatie van machine- en handwerk. Zo krijgen we metaalafval dat opnieuw inzetbaar is.

Metaalrecycling
Aluminium brick

Het eindproduct

Het eind product van ons werk is smelt klaar afval. Zoals deze geperste blokken van aluminium afval. Deze worden vervoerd naar smeltovens waar ze worden omgesmolten tot nieuwe producten. En zo begint het proces opnieuw – zoals het hoort in een circulaire economie.

De start:

Rematech Recycling bv is ontstaan uit een samenwerking van Groenleer en Aldomet. Beide bedrijven delen de passie voor het recyclen en herwinnen van herbruikbare grondstoffen. Deze samenwerking combineert een jarenlange expertise in de schrootbranche met een goede kennis van de Europese maakindustrie. Hierdoor is Rematech Recycling daadwerkelijk een schakel die iets toevoegt aan de recycling keten. Wij verplaatsen geen partijen schroot, maar maken het klaar voor hergebruik!

Remco Vis
Marco Sinke
aluminium recycling

Ons verhaal:

Lees hoe we van een afval stroom een nieuwe grondstof maken en bijdragen aan het verduurzamen van metaalafval.

Aluminiumschroot

Aluminium

Metalen, zoals staal of aluminium, kunnen eindeloos worden gerecycled. Zo’n 95% van de metalen verpakkingen wordt momenteel dan ook gerecycled. Van al het aluminium dat ooit is geproduceerd, is ruim driekwart nog steeds in omloop.

Ondanks de mooie stappen op het gebied van metaalrecycling zijn we er nog niet. Met name het verontreinigd metaalafval is nog moeilijk recyclebaar. Hier brengt Rematech Recycling verandering in. Wij focussen ons juist op het gecontamineerde metaalafval. Met een extra specialisatie op het gebied van aluminium. Zo zetten we een nieuwe stap naar een circulaire afval stroom.

bottom of page